Česta pitanja

ŽENSKI ULOŠCI

Naši ulošci napravljeni su od prirodnih materijala koji ne sadrže hemikalije, izbeljivače, superupijajuće gelove. Mnoge žene imaju alergiju ili iritaciju posle korišćenja jednokratnih uložaka. Korišćenjem platnenih uložaka CLady značajno smanjujete potencijalne rizike za Vaše zdravlje, a planetu ostavljate čistijom, jer svaka žena napravi oko 150 kg teško razgradivog otpada koristeći jednokratne uloške. Ovo je prijatna alternativa za Vaše telo, Vaš novčanik i našu planetu.

Platneni uločci CLady se menjaju jednakim tempom kao i jednokratni. Dakle, ako ste menjali jednokratni uložak na 2 sata i platneni ćete takođe, ako ste na 4 sata i ovaj ćete na 4 sata. Potrebno je da obratite pažnju na veličinu uložaka od kojih zavisi i njihova moć upijanja (noćni su duži i više upijaju). Imajte na umu i to da iste uloške možete iskoristiti 2-3 puta u toku jedne menstruacije, pošto ih perete i ponovo koristite.

Savetujemo Vam da kupite manju količinu i isprobate, a kasnije dokupite onoliko koliko Vam ukupno treba.

PRE PRANJA:

- Najjednostavnija metoda: uložak posle upotrebe operemo sa drugim vešom, bez prethodnog ispiranja i namakanja
- Suva metoda: posle upotrebe isperemo uložak u hladnoj vodi i ostavimo na suvom mestu do trenutka pranja sa drugim vešom
- Mokra metoda: posle upotrebe, potopimo ga u posudu sa hladnom vodom. Vodu svakodnevno menjamo sve do trenutka pranja sa drugim vešom

PRANJE I SUŠENJE:

Mašinski sa ostalim vešom na 60/95 C. Bez omekšivača, izbeljivača, sode bikarbone, sirćeta, sredstava sa hlorom. Koristite duplo ispiranje. Sušite kad god možete na vazduhu. Mogu se sušiti i u sušilici.

Ne savetujemo korišćenje omekšivača, jer drastično smanjuje upijajuću moć uložaka i štetan je za zdravlje i okolinu.

Najjednostavniji i najprirodniji način za izbeljivanje je izlaganje uložaka Suncu. Ako to nije moguće, savetujemo upotrebu izbeljivača na bazi kiseonika. Ovi izbeljivači sadrže Natrijum-perkarbonat koji se u vodi raspada na Natrijum i Vodonik-peroksid (hidrogen) koji oslobađa aktivni kiseonik koji izbeljuje tkaninu i uništava mikroorganizme. Tako se ulošci izbeljuju i dezinfikuju. Sredstva na bazi hlora imaju isti učinak, ali su daleko agrisivniji i štetni za zdravlje i za okolinu i mogu oštetiti tkaninu.

Svi menstrualni ulošci CLady imaju nepropusni sloj od poliuretana, koji ne propušta tečnost, ali propušta vazduh i diše. Da biste bili sigurni da neće doći do propuštanja, sami procenite koliko često morate zameniti uložak i koja Vam veličina odgovara u kom delu ciklusa.
Naravno. Odaberite uloške sa najvećom moći upijanja, dodatne uloške za najjače dane i redovno ih menjajte.
Upotreba platnenih uložaka je mnogo jednostavnija nego što mislite. Zapravo, izuzev pranja, ona je ista kao i kod jednokratnih. Potrebno je samo da imate sa sobom nepromočive torbice za čuvanje čistih i upotrebljenih uložaka i dovoljnu količinu uložaka, a rutina zamene Vam je već poznata.
Pravilnom upotrebom ulošci će trajati  5 i više godina.
Kada su ulošci dobro oprani, osušeni i pravilno čuvani, oni su savršeno čisti i higijenski.
DA. CLady ulošci se mogu koristiti kod blagih oblika inkontinencije koja se javlja kod kijanja, trčanja, smeha, odlaganja odlaska u wc... Ulošci imaju nepropusni sloj koji diše što je vrlo važno kod osoba koje ih svakodnevno koriste. Preporučujemo uloške napravljene od bambusa, jer oni najviše upijaju i imaju antigljivično i antibakterijsko dejstvo i sprečiće razvoj neprijatnog mirisa.

Newsletter

Saznajte prvi za naše nove proizvode i specijalne ponude