Česta pitanja

GAĆICE ZA ODVIKAVANJE

Činjenica je da se deca koja su nosila platnene pelene lakše od njih odvikavaju, jer mogu da povežu ono što su uradili (piškili) sa onim što se dešava u peleni (mokro je i neprijatno). Deca u jednokratnim pelenama nemaju osećaj mokrog u peleni.

Gaćice za odvikavanje napravljene su od prirodnog materijala do kože i zbog toga dete oseća da je mokro i povezuje to sa činom piškenja. Na spoljnoj strani imaju nepromočiv sloj, pa tečnost neće probiti na odeću i ovo roditeljima olakšava posao presvlačenja. Krojene su tako da ih dete može samo skinuti, što utiče na detetovo samopouzdanje jer samo obavlja datu radnju.

NE MOGU. Gaćice imaju manje slojeva za upijanje od pelena i mogu zadržati samo jednu slučajnu nezgodu. Koriste se samo danju kada je dete u procesu odvikavanja, tj. kada vežba, a gaćice su tu da uhvate ono što detetu slučajno pobegne jer se zaigralo ili nema ojačane mišiće koji zaustavljaju mokrenje ili nije ni bilo svesno šta je uradilo.

Za noćno korišćenje, potrebno je koristiti platnenu pelenu, najbolje od bambusa i zaštitne gaćice. Ili se može postaviti nepromočiva podloga za krevet ispod deteta.

Newsletter

Saznajte prvi za naše nove proizvode i specijalne ponude