Zaštitne gaćice

Zaštitne gaćice

Zaštitne gaćice nose se preko svih pelena od prirodnih materijala i čuvaju odeću od vlage.

Oeko-Tex sertifikat


Dezen gaćica

Veličina

Količina

Zaštitne gaćice se oblače bebi preko platnenih pelena da bi sačuvale odeću od kvašenja. Leti, kada beba ne nosi odeću preko pelene, to nije uvek neophodno. Materijal od kog su izrađene je tanak i ne propušta vlagu, ali propušta vazduh i bebina kože može da diše i ne pregreva se. Specijalne gumice nalaze se oko struka i nogica, izuzetno su nežne i teško se kvase.

Postoje 2 modela zaštitnih gaćica. Prvi model je OneSize (tri veličine u jednom) i podešava se drikerima u dužinu i širinu, pa ga beba može nositi od rođenja do kraja pelenaštva (4-15 kg).

Svaki OneSize model (bilo gaćica ili pelena) kroji se tako da najbolje odgovara odrasloj bebi, a dodatno prilagođavanje za manje bebe je omogućeno pomoću postavljenih dodatnih drikera. Kod jako malih beba nije uvek moguće napraviti veliki model koji će joj dobro leći oko nogica i struka, što je posebno važno za zaštitne gaćice, čija je najvažnija uloga da sačuva sadržaj unutar pelene. Iako se veliki broj mama jako dobro snađe sa našim OneSize modelom od samog rođenja, mi za tek rođene bebe preporučujemo model po veličinama, a OneSize model od otprilike 4-5 kg, zavisno od bebine građe.

Drugi model koji pravimo je podeljen po veličinama (NB, S, M, L i XL) i odgovara bebama određene kilaže i građe. Da biste lakše odabrali veličinu zaštitnih gaćica, dajemo vam orijentacionu tabelu:

NB 2.5 - 5.5 kg

S    4.0 - 7.5 kg

M    6.5 - 10 kg

L     8.5 - 14 kg

XL   14+ kg

OneSize 4-15 kg

 

Sirovinski sastav:

100% poliester sa poliuretanskom mambranom.

Sertifikat:

Oeko-Tex sertifikat

Čuvanje:

Prljave zaštitne gaćice se čuvaju do pranja odvojeno od prljavih pelena, kako bi se sprečilo oštećenje zaštitne poliuretanske membrane.

Održavanje:

-  na ruke sa toplom vodom i malo deterdženta ili sapuna

- mašinski: na 40-60 stepeni

- bez omekšivača i izbeljivača

- duplo ispiranje

- sušenje: na vazduhu

Povezani artikli

Bambus pelena

1750.00 RSD