Organski pamuk pelena sa čičkom

Organski pamuk pelena sa čičkom

Pelena od 100 % organski gajenog pamuka, univerzalne veličine, nosiva od početka do kraja pelenaštva (3-15 kg).  Uža među nogicama, savršena za dan. Sa najkvalitetnijim čičkom za idealno nameštanje.

GOTS i Oeko-Tex I razred sertifikati

Boja drikera

Boja konca

Količina

Pelena univerzalne veličine, nosiva od početka do kraja pelenaštva (3-15 kg). Podešavanje u dubinu omogućeno je plastičnim drikerima. Podešavanje u širinu omogućeno je najkvalitetnijim čičkom. Ovaj čičak deklarisan je na 10000 otvaranja i zatvaranja. Čičak Vam omogućava idealno nameštanje širine pelene. Muški (grublji) deo čička potrebno je u pranju zatvoriti pomoću pomoćnih ženskih delova čička, kako bi se ostatak veša zaštitio.

 Organski pamuk smatramo najboljim izborom za nežnu bebinu kožu, jer nije hemijski tretiran, nije izbeljivan, bojen, nežan je i odlično upija tečnost. Sa druge strane, proces njegove proizvodnje je takav da ne zagađuje našu životnu sredinu, jer se u tom procesu ne koriste pesticidi, koristi se manje vode nego što je uobičajeno i ne koriste se otrovni rastvarači. Materijal poseduje GOTS sertifikat (koji postavlja globalne standarde za obradu tekstila izrađenog od organskih vlakana) koji govori o tome da su svi procesi od gajenja semena, uzgajanja biljke, preko obrade biljnog materijala, do krajnjeg proizvoda u skladu sa najvišim zahtevima za dobijanje čistog organskog proizvoda. Takođe, materijal poseduje i Oeko-Tex sertifikat I klase što govori o tome da ne sadrži štetne supstance i može se koristiti u direktnom kontaktu sa bebinom kožom. Uz pelenu se dobija jedan dodatni uložak za dodatno upijanje tečnosti.

Preko ove pelene neophodno je nositi zaštitne gaćice, kako bi se odeća zaštitila od vlage.


Sirovinski sastav:100% organski pamuk

Sertifikat: GOTS (Global Organic Textile Standard) i Oeko-Tex I razred

Održavanje:

- prilikom pranja obavezno zatvorite muški deo čička
- mašinsko pranje na 60 stepeni
- povremeno možete oprati na 90 stepeni
- bez omekšivača i izbeljivača
- duplo ispiranje
- sušenje na vazduhu ili u sušilici na srednje jakom programu. Ne sušiti direktno na grejnom telu
- ne peglati