Menstrualni uložak LUX SLIM

Menstrualni uložak LUX SLIM

Platneni menstrualni uložak sa nepropusnim slojem koji "diše". Dužina 18, 24 i 28 cm (mini, normal i noćni). Izuzetna udobnost.

Oeko-Tex I razred

Dezen uloška

Veličina

Količina

Clady menstrualni ulošci su napravljeni sa mnogo pažnje u odabiru najkvalitetnijih prirodnih materijala, koji će vam pružiti udobnost i sigurnost.

LUX SLIM ulošci do kože imaju pamučni žersej koji je izuzetno prijatan i pruža osećaj svežine, dok u upijajućim slojevima ima nekoliko slojeva svilenkastog bambusa, koji ima odličnu moć upijanja. Na poleđini uloška nalazi  se specijalni materijal (pamučni frotir laminiran poliuretanom) koji ne propušta tečnost, ali propušta vazduh i zato koža može da diše i ne pregreva se.Pored toga, Clady ulošci ne sadrže potencijalno štetne supstance, gelove i superupijajuće polimere kao većina jednokratnih uložaka i tampona, koji se dovode u vezu sa različitim štetnim uticajima na zdravlje žene.

Pored dužine, ovi ulošci se razlikuju i u debljini, pa je Mini uložak najtanji, dok su Normal i Noćni deblji. Tako Mini uložak možete koristiti kao dnevni liner sa nepropusnim slojem za slabija krvarenja, kod pojačanog sekreta ili kao pojačanje ako koristite menstrualnu čašicu. Normal i Noćni koristite kod jačih krvarenja.

Za LUX SLIM uloške možete sami odabrati dezen iz galerije kod znaka "izaberi".
 Za čuvanje korišćenih uložaka kada niste kući, odlično će poslužiti    torbica za uloške.


Najvažnije osobine CLady uložaka:

- Imaju odličnu moć upijanja, a ne propuštaju tečnost i dozvoljavaju Vašoj koži da diše
- Ne dovode do svraba, iritacije i alergije
- Odlična su pomoć u borbi protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija i česte pojave sekreta
- Za razliku od jednokratnih uložaka i tampona, za koje ne postoji obaveza označavanja sastava na pakovanju, sa Clady ulošcima tačno znate šta dolazi u kontakt sa Vašom kožom
- Štede Vaš novac – na jedan Clady uložak dolazi oko 100 jednokratnih uložaka. Namenjeni su za višegodišnju upotrebu
- Stotine žena koje koriste Clady uloške nikada se ne bi vratilo jednokratnim. Menstruacije kod nekih žena su manje bolne i obilne, a mnoge su se izborile sa višegodišnjim problemima sa alergijama i iritacijama
- Veoma se lako održavaju, peru se mašinski na 60-90 C
- Nikada Vam neće zafaliti, uvek ih imate uz sebe
- Sa Clady ulošcima uživate u njihovom prelepom dizajnuSirovinski satav:

- poleđina: 70% pamuk i 30% poliester sa poliuretanskom membranom
- do kože: 100% pamuk
- srednji sloj:  80% bambus i 20% poliester

Sertifikat:

Oeko-Tex Standard 100 I klasa

Čuvanje do pranja:

1. način SUVO ČUVANJE - uprljani uložak potrebno je dobro isprati u HLADNOJ vodi i eventualno natrljati sapunom protiv fleka (nije obavezno). Takav uložak čeka pranje sa ostalim vešom u mašini na 60-90 stepeni.
2. način MOKRO ČUVANJE - uprljani uložak potrebno je potopiti u dosta HLADNE vode. Tako natopljen može se čuvati 2-3 dana, a vodu u kojoj se nalaze ulošci potrebno je povremeno zameniti. Isprani ulošci peru se mašinski sa ostalim vešom u mašini.

Održavanje:

- mašinsko pranje na 60-90 stepeni
- bez omekšivača i izbeljivača
- sušenje na vazduhu ili u sušilici na srednje jakom programu. Ne sušiti direktno na grejnom telu.
- ne peglati